Най-доброто от двата свята

Образованието в чужд университет дава възможност да придобиеш не само академични знания, но и познания за културата, ценностите и начина на живот в държавата.

Този опит обогатява преживяванията, разбиранията и идентичността ни на българи. Алумни клубът на българите, завършили университет в САЩ е общност за споделяне на минали преживявания и създаване на нови в бъдеще заедно.

US Alumni Club дава възможност за:

Нови професионални и приятелски познанства

Достъп до разнообразни събития и информация

Принос към подобряване на средата в България

Факти за Клуба от създаването му през 2018 г.

 • по-малко от 2 години
 • над 50 събития и срещи
 • 800 членове
 • безброй спомени заедно

Това са само някои факти за US Alumni Club от създаването му през 2018 г.

Членовете на Клуба се събират на живо и онлайн за нетуъркинг срещи, развиване на хобита, провеждане на спортни активности и участие в доброволчески инициативи.

Клубът се развива благодарение на активния принос на всеки един член към дейността и инициативите.

Клубът се развива благодарение на активния принос на всеки един член към дейността и инициативите.

Независимо къде се намирате по света, ако искате да намерите своето място сред съмишленици, да развивате общността и да допринясяте за каузата да направим заедно България едно още по-добро място за всички, вземете най-доброто от двата свята с US Alumni Club Bulgaria.

Клубът е място за нови професионални и приятелски контакти.

US Alumni Club е място за нови професионални и приятелски контакти.

Членовете на общността имат възможност да:

 • споделят и получават полезна информация;
 • участват в събития на живо и онлайн с различен фокус;
 • установят контакт с хора с подобен опит и интереси, потенциални бизнес партньори, работодатели и служители навсякъде по света.

Тук-Там и US Alumni Club през 2020

Тук-Там се стреми да изгради най-голямата мрежа на българи по света, която позволява на потребителите и членовете да са свързани едни с други и с България, където и да се намират. 

Като част от Тук-Там, US Alumni Club също участва в голямата трансформация. През 2020 уебсайтът и базата данни на Клуба ще бъдат интегрирани в платформата. 

Какво означава това за теб като член на US Alumni Club?

 • Aко вече имаш профил в Гид към България (guideme.bg), то със същите данни можеш да влезеш в новия портал и просто да допълниш своя вече съществуващ профил.
 • Ако нямаш профил в Гид към България се регистрирай със същия мейл, който използваш за уебсайта на Алумни клуба и на който получаваш месечните бюлетини. При пълната интеграция на Клуба към платформата ще имаш само един профил – много по-пълен и унифициран. 

Какви са предимствата да си част от общността на Тук-Там? 

Платформата tuk-tam.bg предоставя възможности в четирите основни направления, върху които Тук-Там се фокусира:

 • Живот – актуална, проверена и полезна информация за живота в България;
 • Работа – кариерни събития, обяви за работа и профили на водещи компании; 
 • Образование – възможности за стипендии, а в бъдеще и данни за университети и специалности, съвети от други членове на общността и курсове;
 • Общност – мрежа от други Тук-Тамовци с подобен опит или съвсем различен, които са потенциални нови професионални и приятелски контакти; интервюта, вдъхновяващи истории и авторски статии

Чрез Тук-Там оставаме свързани с България където и да сме и допринасяме за това България да стане още по-добро място, като даряваме време или средства за смислени каузи, в които вярваме.

Историята на Камен Козарев

Камен Козарев активно участва в проекта за българска станция за радио астрономически наблюдения, а вече е осъществил и идеята за първия 3D дигитален планетариум в България.

Той е доктор по астрономия от Бостънския университет и има постдокторантура от Центъра по астрофизика Харвард-Смитсониън.

Прочетете историята му и ще разберете как се заражда страстта му към астрономията, каква роля изиграва слънчевото затъмнение от 1999 г. и по какви проекти работи в момента.

Камен Козарев е член на US Alumni Club – Клуб на българите, завършили образование в САЩ. Присъединете се към Клуба и вие!

Историята на Вилияна Малева

Вилияна Малева, PhD завършва своето образование по клинична психология в САЩ. Там прекарва 10 години, а отскоро е обратно в България.

Прочетете историята й – пътят до Бръшляновата лига, работата с пациенти, направили опит за самоубийство и курсовете за намаляване на стреса.

Вилияна е член на US Alumni Club – клуб на българите, завършили университет в САЩ. 👉 Присъедини се и ти!

Историята на Ани Коджабашева

Списъкът с престижни университети и специалности, които Ани изучава, е дълъг. Но още по-впечатляващи са нейните възгледи за живота и положителната й настройка към всичко наоколо.

Прочетете историята й, за да разберете за страстта към историята на изкуството и писането и за спонтанното й връщане в България.

Ани Коджабашева е член на US Alumni Club – клуб на българите, завършили университет в САЩ. Присъедини се към клуба и ти!

👉 https://tinyurl.com/s8upzqn

Историята на Елена Радева

Ели Радева е активен член на US Alumni Club и е в основата му от самото му създаване.

Прочетете историята й, за да научите повече за 11-те години, прекарани в САЩ, за страстта й към доброволчеството, работата в Заедно в час и мечтата й за дом за възрастни хора в полите на Витоша.

Научи повече за създаването на клуба и се присъедини и ти!

👉 https://tinyurl.com/yay9vbm9

Антоанета Поптодорова

Станете част от най-голямата общност на българи, завършили образованието си в САЩ – US Alumni Club.

Ще можете да се запознаете с още много други членове като Антоанета, да изградите нови професионални и лични контакти, и да участвате в разнообразни инициативи и събития.

👉https://tinyurl.com/ybwvlwn7